Annie

fredag, 14 desember 2018. Kategori: Tidligere forestillinger

Annie ensamble

Fredrikstadungane satt februar 2018 opp en oppfrisket versjon av den kjente musikalen «Annie». Dette var Fredrikstadunganes ellevte oppsetning og femte musikal i rekken. Det var ikke bare i salen det var folksomt - på og bak scenen var det også mange, og Fredrikstadungane hadde hele seks grupper med over 170 barn og unge som delte på rollene i «Annie». I oppsetningen var det alt fra helt ferske debutanter til veteraner med ti års fartstid og til sammen hadde de spilt 26 «Annie»-forestillinger når siste gruppe gikk av scenen for siste gang.

Forestillingen Annie blir av mange sett på som en perfekt musikal bestående av intriger og farer, tristhet og glede, sentimentalitet og humor. For ikke å glemme med den modige og sjarmerende rollen Annie i spissen.

Historien om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet strengt bestyrt av Miss Hannigan er kjent for flere generasjoner. Forestillingen hadde urpremiere på Broadway i 1977 og har siden blitt filmatisert, både i 1982 og 1999. Handlingen er lagt til 1930-tallets USA.

Historien om Annie er basert på en amerikansk avistegneserie fra 1924 som het Little Orphan Annie. Tegneserieskaperen Harold Gray fortalte historien om den foreldreløse piken og hunden hennes; Sandy. Millionæren som ble kalt "Daddy" Warbucks var også en viktig figur i tegneserien. Harold Grey skrev tegneserien helt frem til sin død i 1968. Tegneserien ble videreført av andre, men nedlagt i 1974. I forbindelse med premieren på musikalen ble tegneserien startet opp igjen i 1979 med Leonard Starr som serieskaper.