Om Fredrikstadungane

Kort om Fredrikstadungane

FredrikstadUngane blir drevet av vår alt-mulig-dame Sara Hadjian. Vår visjon for teateret er å skape en mulighet for flere barn til å spille teater og bidra til ett rikere kulturliv i Fredrikstad.

FredrikstadUnganes Foreldre Forening som består av alle foreldre som har barn i teateret, støtter med praktiske og administrative oppgaver.

nettside-webikon

Vår historie

Fredrikstadungane barne- og ungdomsteater ble startet opp høsten 2007. Visjonen til Sara Hadjian og Tina Marie Johansen var å skape en mulighet for flere barn til å spille teater, og kunne bidra til et rikere kulturliv i Fredrikstad.

De to engasjerte teaterjentene kom fra hver sin teatergruppe, Vindeleka og Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater. De traff hverandre da de begge endte opp i samme teatergruppe, Millennium Ungdomsteater i 2000. Årene i teater hadde gitt dem masse erfaring og i 2007 følte de at det var på tide å starte noe eget.

Fredrikstadungene hadde 10 års jubileum i 2017, som ble feiret med en stor teaterfest på City Scene. Sammen med Alexander Hermansen skrev de stykket som i dag er kjent som vår jubileumsforestilling: Kong Frederiks Tidsmaskin. Dette passet yppelig med Fredrikstad-by sitt eget 450års jubileum.

De siste årene har Fredrikstadungane vært drevet av Sara alene, med god støtte fra en aktiv foreldregruppe og flotte ungdommer som har “gått gradene” i teateret.

Fra 2020 har FredrikstadUngane fått nytt hjem, nå spiller vi våre forestillinger på Røde Mølle.